Kære Gravide

Tillykke med at du venter dig. Du er netop nu i en, for dig, helt unik livssituation. Der vokser et lille (eller flere små) liv inde i dig.

Hver graviditet er sin helt egen og kommer aldrig igen. Gennem den rejse, du nu er på, er det godt med så meget støtte og omsorg så mulig. Blid Begyndelse kan hjælpe dig både i graviditeten, ved fødslen og i den første tid efter fødslen.

I graviditeten hjælper Blid Begyndelse dig, f.eks. med fødselsforberedende samtaler, akupressur og rebozomassage.

Kvinden bag Blid Begyndelse er en erfaren mor og uddannet doula, læs mere her.

Blid Begyndelse’s brede vifte af blid støttende hjælp i din graviditet

Akupressur – blid og naturlig støtte til kroppens egne processer

Måske har du nogle af de meget gængse graviditetsgener som kvalme, ødemer, ondt i lysken, lægkramper og/eller ballesmerter. Her kan Blid Begyndelse hjælpe med akupressur, som er en blid og naturlig støtte til kroppens egne processer.

Bevægelse i graviditeten er vigtigt

Det er vigtigt for dig og din baby, at du bevæger dig, mens du er gravid – også hvis du får/har bækkensmerter. Blid Begyndelse kan lægge et program med øvelser specielt til dig – eller du kan komme til gravidgymnastik i Måløv Idrætsforening, hvor jeg underviser.

Samtaler med fokus på dig og dine tanker

Det kan være rart med en, der tålmodigt lytter og hjælper med at folde din historie ud.  Det gør Blid Begyndelse ved graviditetssamtalerne. Her er plads til dig og dine ønsker, plads til dine følelser og tanker, nemme som svære. Gennem dette gør vi dig og din fødepartner mentalt klar til fødslen.

Graviditetssamtalerne er også fødselsforberedelse, hvor vi f.eks. taler om forskellige fødestillinger, forskellige former for smertelindring (naturlig og medicinsk).  Vi vil lave forskellige øvelser, som I kan bruge til  “fødslens værktøjskasse”, så din fødepartner og jeg kan støtte dig bedst muligt ved selve fødslen . For Blid Begyndelse er du og din familie det centrale.

Rebozomassage – blid og dybdegående

I graviditeten kan kroppen godt blive træt. Den bliver brugt på en helt ny måde. Rebozomassage hjælper med at løsne op for spændinger i hele kroppen og særligt i bækken og lændeområdet. Rebozomassage stammer fra Mexico. Det er blid vuggende massage udført vha. et tørklæde. Denne blide massage frigiver hormonet oxytocin, som er kroppens lykke/kærligheds hormon, der også skal være i frit spil ved fødslen. Frigivelse af oxytocin giver ren velværefølelse i hele kroppen både under og særligt efter massagen.

Gravidmassage – blid lækker forkælelse

Den form for gravidmassage jeg tilbyder giver afslapning og velvære. Det er en blid, nænsom massage, præget af langsomme rolige bevægelser. Det er disse rolige glidende bevægelser, der hjælper til at frigive hormonet oxytocin, der er også er beskrevet under rebozomassage her på siden.

Som gravid kan du få denne form for massage gennem hele graviditeten og helt til fødslen går i gang – ja, du kan endnu få det under fødslen, hvor det kan være smertelindrende. Hvis du vil læse mere om gode grunde til at få massage, kan du gøre det her.

Du kan vælge mellem helkropsmassage inkl. ansigtsmassage (60 min), ryg/arm/skuldermassage (30 min), benmassage (30 min),  fodbad+fodmassage (30 min) eller lave din egen yndlingskombination. Kontakt mig –  så finder vi ud af det, der lige dit behov.

Fødslen

Efter graviditeten kommer fødslen – det er nu, du skal møde dit lille barn og holde det i dine arme. Læs mere her om, hvad Blid Begyndelse kan hjælpe dig med under selve fødslen.