10 Gode grunde til at få gravidmassage

Massage er godt på flere planer. Herunder kommer 10 gode grunde til at få gravidmassage. En del af grundene gælder også for dig, der har født – og for din partner.

De 10 gode grunde er oprindelig skrevet af Bente Nørgård (jordemoder & massageterapeut) og Gitte Theil (massageterapeut, fødselshjælper og stressrådgiver). Jeg fik dem udleveret af Bente Nørgård, da jeg tog kurset i gravidmassage på Nordlys.

Udover de 10 grunde oplistet her skal det også understreges, at de typer massage jeg tilbyder, frigiver oxytocin, kroppens lykke-/kærlighedshormon. Oxytocin har en lang række positive virkninger på alle mennesker og især på gravide og nye mødre.

Frigivelse af oxytocin giver ren velvære følelse i hele kroppen både under og den første tid efter massagen.

Læs mere om de typer massage jeg tilbyder her.

10 gode grunde til at få gravidmassage

1.Kontakt til barnet

Massage er en stund, der giver rum og ro til en dybere kontakt mellem dig og dit barn. Allerede inden dit barn er født, kan du her gøre noget godt for jer begge.

2. Stress reducerende

Stress er den moderne epidemi, og gravide kvinder bliver også stressede, især fordi der komme mange ekstra ting til som f.eks. flytning, istandsætning af bolig, bekymringer om parforhold, andre søskende, økonomi m.v.

Massage medvirker til at reducere stress niveauet, og er derfor en måde at holde sin krop og sit barn stressfri under graviditeten.

3. Hævende fødder og hænder

En nænsom og blid ben massage reducerer væske i fødder og hænder.

4. God søvn

Du får en dybere og roligere søvn, når du har fået en langsom og behagelig massage.

5. Kropsbevidsthed

Graviditeten er kroppens tid og et godt tidspunkt at få kontakt med og bevidsthed om sin krop. Massage kan lære dig at tolke kroppens signaler til gavn for kontakt til dit barn, graviditet og fødslens forløb.

6. Bækkensmerter

En stor del af graviditetsbetingede bækkensmerter kan behandles med specielle massage teknikker, og det er vigtigt at komme i gang tidligt i gravidteten.

“At tage sig sammen” og negligere smerterne forværrer smerterne, når man er gravid.

7. Generelle graviditetsgener

En graviditet kan være fuld af kropslige gener og smerter. De fleste graviditetsgener kan afhjælpes og lindres vha. massage.

8. Graviditets depression

En graviditets er ikke altid “lykkelige omstændigheder”. Flere gravide, end vi bryder os om at tænke på, oplever graviditeten som en uoverskuelig tung og trist periode i deres liv. En del bliver direkte deprimeret. Hyppige massager letter depressionen. Det kan være en god idé at finde en massageterapeut, som kan undervise den gravides partner i at give massage. Der skal nemlig hyppige og regelmæssige massager til at ændre en depressiv tilstand, så det bliver både mere tilgængeligt og billigere, hvis det kan foregå hjemme.

9. Forberedelse til fødsel

Massage kan indgå i din måde at forberede dig til fødslen på. Det har vist sig, at regelmæssige massager den sidste måned op til fødslen påvirker din smertetærskel, så du oplever fødslen mindre smertefuld.

10. Øget selvværd

Der er mange ting på spil for den gravide kvinde. Massage hos en dygtig massageterapeut, hvor samtale også indgår, øger kvindens forståelse for og tro på sig selv. Det øger også glæden ved livet og graviditeten og styrker derfor muligheden for en god fødsel.

Skriv et svar